Скъпи колеги,

Комитет „Медицинско Образование“ Ви кани да се присъедините за първи път към инициативата “Седмица на науката“, която ще започне на 12-ти април. В първия ден от тази седмица ще се срещнете с нежната страна на науката чрез лекцията ни на тема „Жената в медицината“. Тя е част от едноименната национална кампания, посветена на представителите на нежния пол и съпътстващите ги успехи и трудности.

За целта сме поканили един много специален гост – проф. д-р Христина Групчева, д.м.н. FEBO, FICO, FBCLA, FIACLE, заместник-ректор „Научна дейност“ и ръководител на катедрата по „Очни болести и зрителни науки“. Проф. д-р Групчева е доказан клиницист с дългогодишен опит и е изключително уважаван и канен лектор по целия свят. Присъждани ѝ са множество награди и отличия на национално и международно ниво и има над 180 публикации и участие в 20 монографии и учебници.

Лекцията ще се проведе на 12.04 (понеделник) от 18:00ч. в платформата Blackboard.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: ТУК

Събитието се организира от Асоциацията на студентите – медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.