Скъпи колеги,

През изминалата една година ежедневието на всеки един от нас претърпя огромни промени поради противоепидемичните мерки, взети във връзка с COVID-19 пандемията. За някои се наложи да преминат от изключително забързан начин на живот в работа от дома, дистанционно обучение и съответно понижаване на активността. Застояването вкъщи веднага се отразява в промяна на нашите хранителни навици. По време на локдаун човек може да прибегне към консумирането на вредни храни в по-голямо количество заради скука или пък стрес, но може да се случи и точно обратното – времето, с което разполагаме е повече и съответно възможността да си приготвим нещо вкусно и полезно е по-голяма, а също и липсват изкушенията, които различни заведения и ресторанти предлагат.

Начинът, по който се храним е от изключително важно значение за нашето здравословно състояние. Във връзка с това комитет “Обществено здраве” към АСМБ-Варна организира лекция на тема „Съвети за хранене в условия на пандемия“, водена от доц. д-р Дарина Найденова Христова, специалист в областта на „Храненето и диететиката“.

Събитието ще се проведе на 23.02.2021г. (вторник) от 18:00ч. в платформата Blackboard.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: ТУК

Събитието се организира от Асоциацията на студентите – медици в България – Варна и АСФВ / Асоциация на студентите по Фармация във Варна (АСФВ), съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.