Скъпи колеги,

На 14-ти ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабет – едно от най-важните социалнозначими заболявания. Статистиката сочи, че в България от диабет страдат над 440 000 души, а в световен план – над 460 милиона. Като бъдещи лекари, е важно да сме запознати със същността, превенцията и лечението на това заболяване, което е едно от най-бързо развиващите се в 21-ви век.

По този повод, ние, от комитет „Обществено здраве“ към АСМБ-Варна, Ви каним на първата онлайн кампания за тази учебна година – информационна лекция с д-р Сави Шишков, специализант към Клиника „Ендокринология и болести на обмяната“ в УМБАЛ „Св. Марина“.

❗️Събитието ще се проведе на 13.11.2020г. (петък) от 18:30ч. във виртуална класна стая в платформата Blackboard, за която записалите се ще получат линк за срещата по имейл.❗️

Очакваме Ви!

За записване: ТУК
(Крайният срок за записване е четвъртък 20:59 ч.)

Събитието се организира от Асоциацията на студентите – медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.