Уважаеми колеги,

За пореден път сдружение „Аз вярвам и помагам“ организира мащабно събитие, в което хиляди жители на Варна и околностите ще се включат, като предадат събраните от тях пластмасови капачки. То ще се състои на 17.04.2021г. (събота) от 09:00 до 15:00ч. пред Катедрален храм-паметник „Успение Богородично“ гр. Варна. Със събраните средства от рециклираните капачки ще бъде закупена животоспасяваща медицинска апаратура в помощ на специалистите в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ Варна и отделението по детска хирургия на МБАЛ „Св. Анна“ гр. Варна!

Във връзка с това Комитет „Обществено здраве” към АСМБ-Варна организира кампания „Зелен живот“. Тя ще се състои на 16.04.2021г. (петък) от 08:00 до 18:00 часа, а пунктовете, където ще може да донесете събраните от Вас капачки в чували и торби, ще са във фоайетата на 3-ти и 35-ти блок.

Събраните ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ ще бъдат предадени на фондация „Аз вярвам и помагам”.

Всеки, който желае, може да се включи в инициативата. Поканете свои близки, роднини и приятели, за да допринесем най-крехките човешки същества – бебетата – да получат шанс за активен и пълноценен живот. Малките действия водят до големи резултати.

Събитието се организира от Асоциация на студентите – медици в България – Варна, съвместно с Асоциация на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), Асоциация на студентите по фармация във Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.