Скъпи колеги,
Заедно с началото на семестъра започват и новите кампании на АСМБ! Една от първите ще е по тема, която живо вълнува обществото преди и сега, а именно – абортът – тема, която засяга аспектите както на медицината, така и етиката и човешките права. По статистики България е на челно място в ЕС по извършени аборти, като не всички са регистрирани. Колко е безопасен абортът, какви рискове крие и защо е толкова болна тема за обществото?
В търсенето на отговор на тези и други въпроси Комитет „Човешки права и мир“, съвместно с Комитет „Репродуктивно здраве и СПИН“ към АСМБ-Варна се обединяват в организирането на лекция/дискусия на тема „Абортът – право на всяка жена“, която ще се проведе от д-р Атанас Александров, специализант по акушерство и гинекология.
Ще бъде проведена на 18.02 (четвъртък) от 18:00 в платформата Blackboard.
Следващите дни ще бъдат публикувани и кратки онлайн материали с важна информация по темата.
Събитието се организира от Асоциацията на студентите – медици в България – Варна, съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.
ЗА ЗАПИСВАНЕ: ТУК