Скъпи колеги,

За поредна година Комитетът по „Човешки права и мир“ към АСМБ-Варна, заедно с Асоциация „Хипофиза“, организират благотворителен Коледен базар за децата в неравностойно положение. На базара ще се продават ръчно изработени картички и други артикули. Той ще се проведе на 12 декември /събота/ от 10:30 до 14:30 ч. към Фермерския пазар във Варна мол и на 13 декември /неделя/ пак към Фермерския пазар, но пред Фестивалния и Конгресен Център – Варна (ФКЦ) от 11:30 до 17:30 ч.

Със събраните средства ще бъде направен онлайн калкулатор за изчисляване на въглехидратите в храната на децата с диабет, посещаващи детски ясли, градини и училища. Калкулаторът ще е направен на базата на рецептурниците, по които се приготвя храната в тях, и ще е достъпен за бърза справка на въглехидратите от медицинските сестри. Той ще бъде достъпен също за родителите на децата с диабет, което го превръща в ценен помощник и вкъщи.

В духа на предстоящите празници какво по-хубаво от това да дадем част от времето си за някой друг? Облечете се топло, заредете се с добро настроение и заповядайте заедно да помогнем на децата в неравностойно положение!

Събитието се организира съвместно с Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация – Варна (АСФВ) и с подкрепата на Студентски Съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“.