Скъпи колеги,
На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу СПИН. Всяка година на тази дата организации и доброволци обединяват усилия с цел да информират обществото относно инфекцията, да се борят срещу ХИВ стигмата и да направят стъпка напред към ликвидирането на тази световна епидемия.

По тази причина комитет по “Репродуктивно здраве и СПИН” със съдействието на дирекция “Превенции” към община Варна ще предоставят възможност за изследване чрез бърз тест за откриване на ХИВ. Кръвната проба за изследването ще се взима безболезнено от пръста, а анонимните резултатите ще са готови в рамките на 15 минути. Мобилният кабинет ще отвори врати на 01.12 в 09:00 в двора на Ректорат и ще извършва безплатни бързи тестове на всички желаещи до 13:00 часа, без да е необходимо предварително записване.

Ще Ви очакваме и на информационната дискусия “ХИВ инфекция – Превенция, Изследване и Професионален риск”, която ще проведем заедно с Бисерка Алексиева- програмен мениджър по превенция на ХИВ/СПИН към Дирекция “Превенции” – Община Варна. Дискусията ще се излъчва на живо в платформата WebEx на 01.12 в 18:00. Линк за присъединяване към срещата ще получите по имейл след попълване на Google формата.

Очакваме Ви!

За записване: Линк

Събитието се организира от Асоциацията на студентите-медици в България – Варна, съвместно с дирекция “Превенции” – община Варна, Асоциацията на студентите-дентални медици – Варна (АСДМ), Асоциацията на студентите по фармация – Варна (АСФВ), с подкрепата на Студентски съвет при Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.