Скъпи колеги,

В месеца на милосърдието и добрините, Комитетът по Човешки права и мир към АСМБ-Варна се зае с още една благотворителна инициатива – събиране на дрехи и плюшени играчки.

Във фоайетата на студентските общежития, 3-ти и 35-ти блок, на 17.12. (четвъртък), 18.12. (петък), 19.12. (събота) и 20.12 (неделя) ще бъдат открити пунктове за събиране на дрехи и плюшени играчки в часовете между 10:00 и 18:00ч. Колегите, които не пребивават в общежитията, а имат желание да подпомогнат каузата, нека се свържат с Емил Неделчев (Локален отговорник на комитета), Павло Славов (асистент на Емил Неделчев) или да пишат на лично съобщение на страницата на АСМБ-Варна, за да се информират съответните портиери, които ще приемат даренията.

Събраните дрехи ще бъдат предадени на Приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица в гр. Варна.

Плюшените играчки ще бъдат използвани за пролетната кампания на асоциацията – „Болница за плюшени мечета“, чиято цел е да представи лекарската професия на децата по интерактивен и достъпен за тях начин. Играчките, които биват наши пациенти в кампанията, се предоставят от АСМБ-Варна. Поради нужда от подмяна на играчките, се обръщаме към вас и с тази молба.

Молим дрехите и играчките, които смятате да дарите, да бъдат чисти и в добро състояние!

Събитието се организира съвместно със Студентски съвет при Медицински университет – Варна, Асоциация на студентите по дентална медицина гр. Варна и Асоциация на студентите по фармация във Варна.